Wie zijn wij?                                          

Kijk op onze facebook-site en je vindt veel meer foto's :

https://www.facebook.com/fenikszorg

 

Etienne

Etienne is afgestudeerd en heeft een lange achtergrond van werken als pedagogisch medewerker en woon-, en persoonlijk begeleider in onder andere de verslavingszorg, bij de GGZ, (jeugd)instellingen en in zorgboerderijen. Dit in alle leeftijden: met zowel jeugd, (zwerf)jongeren als ouderen, zowel met (l)vg als met dubbele diagnoses/contra-indicaties.

 

Zijn hobby’s zijn klussen en buiten werken.

Margot

Margot heeft een HBO opleiding als lerares afgerond en jarenlang voor de klas gestaan. Daarnaast heeft Margot leiding gegeven aan de afdeling Kunst & cultuur & jeugd in Utrecht binnen de basisscholen. Ook onderhield ze voor de basisscholen het contact met bureau Halt.

 

Haar hobby’s liggen bij haar paarden, de natuur en de dieren, kruidentuinen en koken/bakken en ze schrijft boeken.

 

 

Mike

Mike studeert om de opleiding Persoonlijk Begeleider Specifieke doelgroepen af te ronden en zal af en toe bijspringen. Zijn passie ligt bij natuur en overleven daarin. Mike woont samen met zijn vriendin.

                   

Opa & oma komen af en toe langs voor een kop koffie.

Wij wonen sinds 2014 in het prachtige Groningen in het dorpje Nooitgedacht. Al jaren hebben we de droom om een zorgboerderij te beginnen en een steentje bij te dragen. We hadden dan ook ‘nooit gedacht’ dat we deze droom mogen verwezenlijken. Hoe toepasselijk is dat. Al jaren hadden we deze plannen. En nu eindelijk met veel liefde en arbeid is het gerealiseerd. We doen dit dan ook vanuit een overtuiging. We wonen naast de plek waar de deelnemers overdag zijn. In een rijksmonument, een arbeiderswoning die we weer hebben verbouwd (en altijd bezig zullen zijn met restaureren) naar originele staat, met onder andere bedstedes. Sinds kort is de tweede woning ernaast ook in het bezit van Feniks.

 

Daarnaast geven wij de kans aan stagiaires van de HBO en MBO om ervaring en kennis bij ons op te doen. Wij zijn een erkend leerbedrijf. Ook zijn er vrijwilligers die af en toe bijspringen. Dus genoeg begeleiding en mensen die voor je klaar staan.

 

Dit zijn onze collega's die werken op Feniks: Binnenkort komt er een nieuwe collega en een nieuwe stagiaire bij.

Albert

Albert is al bijna 24 jaar werkzaam als agogisch medewerker met mensen met een verstandelijke beperking! In al die jaren heeft hij op verschillende groepen gewerkt en zeer veel ervaring op gedaan in de GGZ en (woon)instellingen.
Hij heeft gewerkt met mensen van jong tot oud en met verschillende beperkingen en dubbele diagnoses, zoals; autisme, borderline, epilepsie, meervoudige beperkingen en andere psychiatrische aandoeningen. De laatste 3 jaar hoofdzakelijk met jongeren met een licht verstandelijke beperking!
Daarnaast is Albert ook creatief en kan bijna alles maken.
Zijn hobby's zijn onder andere; buiten zijn, klussen, motorrijden, voetballen en leuke dingen doen met zijn vriendin en kinderen!
Mitchel
We hebben Mitchel leren kennen toen hij schapenstage liep op 'Paardencentrum op de Heegswal' in Uithuizermeeden, waar het Groninger paard Vera van Margot een tijd gestald heeft gestaan. Mitchel studeert ondernemer/manager recreatiedieren op Terra mbo, en wilt volgend jaar verpleegkunde gaan studeren. Door stage te lopen op zorgboerderij Feniks wilt hij alvast extra ervaring opdoen en gaat ook de dieren onder zijn hoede nemen. Zijn interesses liggen bij dier & natuur, sport en lezen. Ondertussen heeft Mitchel zijn stage afgerond , maar blijft zo nu en dan helpen!

Ellen..

...is onze nieuwe medewerker én stagiaire. Ze volgt de opleiding maatschappelijke zorg, specifieke doelgroepen. Ellen heeft ervaring opgedaan op woongroepen. Haar interesses liggen bij voetbal, paarden, dit werk én haar studie, familie en met vrienden gezellige dingen doen. Ellen is drie dagen per week bij ons om het team te ondersteunen.

 

Onze vrijwilligers 

ze lopen al weer even mee; Anne-Rixt en Heleen, onze geweldige vrijwilligers die ons team bijstaan. Zonder deze twee prachtmeiden zou ons team niet compleet zijn. Lieve meiden, we hopen jullie nog lang in ons midden te hebben. Dankbaar voor alles wat jullie doen!